Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin Merhum Lideri Dr.Sadık AHMET'i Rahmetle Anıyoruz!

Amacı sadece Lozan’dan doğan hakları elde etmek olan ve bu uğurda ömrünü harcayan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin merhum lideri Dr. Sadık AHMET ’i rahmetle ve minnetle anıyoruz.

8Aralık gecesi parti genel merkezine yapılmış olan menfur saldırıyı ve Dr. Sadık AHMET ’in hayatını kaybetmesine kızının ağır yaralanmasına sebep olan trafik kazasında Dr. Sadık AHMET tarafından kullanılan aileye ait arabanında çalınmış olmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kimsenin insanların iyi ya da olaylarına tanıklık etmiş olan hatıralarının yok edilmesine hakkının olmadığını savunuyoruz.

Bunun bu yönüyle bir insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz.

Günümüz şartları düşünüldüğünde bu menfur olayın bu zamanda olması da düşündürücüdür.

Dünyada bütün olanları ibretle seyretmekteyiz.

Yaşadıkları topraklarda devlete karşı hiçbir zaman bölücü ve birlik beraberliği bozucu faaliyetlerde bulunmamış olan Batı Trakya Türk azınlığının nezdinde Partiye yapılan saldırının amacı bellidir.

Hiçbir soydaşımız ve aklı başında olan Yunan Vatandaşının ve Yöneticilerinin bu olayı destekleyeceğini düşünmüyoruz.

Türk ve Yunan Halklarının kardeşliğine yönelik bir cephesinin de olduğunu düşündüğümüz bu menfur saldırıyı yapanların en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğinden ve hukukun gerektirdiğinin yapılacağından şüphemiz yoktur.

Uluslararası Köprü Derneği olarak Dünyanın neresinde olursa olsun haksız ve ırkçı ve insani ve uluslar arası hukuk ve hakların katlini de amaçlayan bu tip terör ve provakatif şiddet olaylarını şiddetle kınıyoruz.

Dostluk Eşitlik Ve Barış Köprüsünün Kurucusu Merhum Dr. Sadık AHMET ’i Rahmetle Anıyor ve onun bıraktığı bu mirası Batı Trakya daki Müslüman Türk Soydaşlarımızın sürdüreceğine inanıyoruz.

Bu bırakılmış olan mirasın bir diğer ortağının da Yunanlılar olduğuna inanmak istiyoruz bir ve beraber yaşamak Barış ve Dostluk ve Eşitlik adına, İnadına Barış İnadına Dostluk İnadına Dostluk diyoruz.

Saygılarımızla...

8 Aralık 2015 İSTANBUL