Dr. Sadık Ahmet ölümünün 23. yılında Batı Trakya'da anıldı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 23. yılında Batı Trakya'da anıldı

Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 23. yılında Gümülcine'deki Kahveci Mezarlığı'nda bulunan kabri başında Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Av. H. Mehmet Baykurt’un da katılımıyla anıldı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Bursa milletvekili Yüksel Özkan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, Makedonya Türk Milli Hareketi Genel Başkanı Doğan Saraç, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Aşağı Tuna Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Gülten Abdullah Nazare, Yunanistan Makedon Azınlığı Gökkuşağı Partisi Başkan Yardımcısı Yorgos Papadakis, Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgadur, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu ve Batı Trakya Türk Azınlığı Dayanışma Derneği temsilcileri ile Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu katıldı.

Ahmet'in eşi Işık Ahmet ile oğlu Levent ve kızı Funda Ahmet'in yanı sıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete, azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Batı Trakyalı Türk'ün de hazır bulunduğu törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türkleri üzerinde birleştirici rol üstlenen Ahmet'in bölgedeki Türklerin hakları için verdiği mücadelenin örnek olduğunu ve kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşayacağını söyledi.

Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Av. H. Mehmet Baykurt da, Batı Trakya’daki soydaşlarımızın kazanımlarının, Dr. Sadık Ahmet'in verdiği mücadelenin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Törenin ardından DEB'in Gümülcine'deki merkez binasında, Parti ve Ahmet'in ailesi tarafından konuklara yemek ikram edildi.